Будучи джерелом легко засвоюваних вуглеводів - глюкози і фруктози, утримуючи в собі унікальний набір вітамінів, мінеральних речовин, органічних кислот, ферментів, мікроелементів, протибактерійних речовин, біогенних симуляторів, мед можна назвати дивними природними ліками, що надає неповторний вплив на організм людини.
Бджолиний мед дуже добре зберігається.При тривалому зберіганні він поступово густіє, мутніє і перетворюється на щільну масу внаслідок кристалізації глюкози.Кристалізація (зацукровування) натурального меду свідчить про великий вмісті в ньому виноградного цукру (глюкози) і хорошій якості меду.Фруктоза не кристалізується, тому сорти меду, що містять багато фруктози, що не густіють. Засахарівшийся мед при бажанні легко можна перетворити на рідкий, помістивши в посудину з медом у гарячу воду (температура до 60 * С). Мед не можна розігрівати на відкритому вогні, так як при температурі 60 * С відбувається руйнування ферментів, і мед втрачає багато цінних якостей. Іноді при зберіганні меду виявляються два шари - знизу закристалізований і сироподібний. Значить, мед незрілий, з підвищеною вологістю. Такий мед непридат
... Читати далі »